Najlepšie posilňovacie stroje (test, recenzie) – poradíme ako si vybrať

Domáce fitko je asi jednou z najlepších možností, ktoré urobíte. Nemusíte celoročne utrácať vysoké čiastky za permanentky do fitness centier, každý deň po robote sa nemusíte hnať ešte na druhý koniec mesta a cvičiť niekde medzi mnohými ľuďmi. Takto prídete do pohodlia domova, môžete si zapnúť svoju obľúbenú hudbu a za jej rytmov sa poriadne vyšťaviť. Pre domáce fitko však budete potrebovať ešte pár vecí, ktoré vám ho doladia, aby ste mohli cvičiť čo najefektívnejšie.

Najlepšie na Heureka.sk

 

Posilňovacie stroje, ktoré nájdete na rôznych e-shopoch zameraných na šport sú kvalitné a vhodné na doma. Ak sa viac zameriate na to čo potrebujete, určite nájdete aj príjemné ceny, vďaka ktorým ušetríte omnoho viac v porovnaní s drahými posiľnovacími vežami. Viete, čo všetko si zakúpiť a ako správne vybrať posilňovacie stroje k vám domov?

Posilňovacie stroje podľa partií

Najlepšie posilňovacie stroje

  Autotrakčné lehátko inSPORTline Inverso Plus Autotrakčné lehátko inSPORTline Verge Multifunkčná lavička inSPORTline Bastet + kotúče + h
  Autotrakčné lehátko inSPORTline Inverso Plus Autotrakčné lehátko inSPORTline Verge Multifunkčná lavička inSPORTline Bastet + kotúče + hriadeľ
Orientačná cena
180 – 200 €

Zobraziť produkt

110 – 130 €

Zobraziť produkt

400 – 430 €

Zobraziť produkt

Nosnosť 136 kg 120 kg
Nosnosť 150 kg
Hmotnosť závažia 67.50 kg
Hmotnosť 27.50 kg 20 kg
Sklápací mechanizmus nie áno
Typ závažia oceľové
Rozmery po zostavení (d/š/v) 148 x 78 x 160 150 x 65 x 120 cm
Dĺžky hriadele 180 cm
Polohovateľná opierka áno
Hrúbka polstrovania 4 cm 4 cm
Materiál konštrukcie Oceľ Oceľ
Výškovo nastaviteľný stojan áno
Maximálna odporúčaná výška používateľa (cm) 198 cm 195 cm

Najlepšie komerčné posilňovacie stroje

  Multifunkčná posilňovacia veža Body Craft Elite Multifunkčná posilňovacia veža Body Craft Minix Multifunkčná posilňovacia veža Body Craft GX
  Multifunkčná posilňovacia veža Body Craft Elite Multifunkčná posilňovacia veža Body Craft Minix Multifunkčná posilňovacia veža Body Craft GX
Orientačná cena
2 700 – 2 800 €

Zobraziť produkt

1 100 – 1 200 €

Zobraziť produkt

2 100 – 2 200 €

Zobraziť produkt

Nosnosť užívateľa 180 kg 150 kg 180 kg
Hmotnosť 197 kg 147 kg
Maximálna výška cvičenca bez obmedzenia bez obmedzenia bez obmedzenia
Typ závažia Tehličky Tehličky Tehličky
Maximálna hmotnosť závažia 90 kg 63 kg 90 kg
Bench nie nie nie
Predkopávanie áno nie áno
Zakopávanie áno nie áno
Motýľ áno áno áno
Butterfly s oporou hrudníka áno nie áno
Sťahovanie kladky (hornej) áno áno áno
Príťahy kladky (spodné) áno áno áno
Prítahy v sede s oporou hrudníka áno áno áno
Tlaky na prsia v sede áno nie áno
Tlaky na triceps áno nie áno
Biceps na kladke – voľný áno nie áno
Biceps na kladke – s oporou nie nie nie
Triceps na kladke áno nie áno
Zhyby na hrazde nie nie nie
Hrazda nie nie nie
Zdvíhanie nôh na hrazde nie nie nie
Rozpažovánie/upažovánie (ramená) áno áno áno
Roznožovánie/unožovánie (stehná) áno nie nie
Sťahovanie lana (brušné svalstvo) nie áno áno
Stepper nie nie nie
  Zobraziť celý popis Zobraziť celý popis Zobraziť celý popis

Recenzie posilňovacích strojov

Hydraulicline CLP600

Cena: 847.80 | nosnosť: 120 kg | hmotnosť: 49 kg | typ: na prsia |

Hydraulicline CLP600

Smart hodnotenie
9

Máte problém pri cvičení stehien a lýtok? Potrebovali by ste ich spevniť či schudnúť z nich posledné tukové vankúšiky? Práve pre vás je vhodný posilňovač stehien a lýtok Hydraulicline CLP600. Vysokokvalitný stroj, ktorý vám pomôže vytvarovať spodné časti tela, ktoré sú niekedy tou najhoršou nočnou morou.

Nájsť tie správne cviky na precvičenie spodnej časti tela je niekedy naozaj veľmi ťažké. Skúste si to zjednodušiť a zakúpte si stroj, ktorý vám pomôže veľmi jednoducho. Práve posilňovač stehien a lýtok Hydraulicline CLP600 vám ponúka cviky, ktoré ste možno doteraz ani len nepoznali. Za pár týždňov budete mať postavu snov.

Potrebujete maximálne a efektívne posilniť svoje stehná a lýtka? Vďaka vytlačovaniu a nastaveniu šiestich úrovní na posilňovači stehien a lýtok Hydraulicline CLP600 budete mať nohy, po ktorých túži úplne každý. Nasaďte si do svojho režimu kruhový tréning, ktorý bude obsahovať aj tento stroj a uvidíte, že budete po cvičení odchádzať úplne zničení.

Vlastná posilňovňa je niekedy naozaj veľké pozitívum. Cvičiť môžete hocikedy, kedy len chcete a to v pohodlí domova. Zapnite si svoj obľúbený seriál či film a zacvičte si na stroji Hydraulicline CLP600, ktorý dokážete kúpiť za skvelú cenu.

Posilňovací stroj Leg Press Machine zo série strojov Hydraulic Line je súčasťou špeciálneho kruhového tréningu. Vďaka tomuto posilňovaciemu stroju, ktorý si môžete nastaviť až na šesť úrovní budete mať už o pár mesiacov postavu snov. Navrhnutý je tak, aby ste efektívne a čo najlepšie precvičili svaly dolných končatín bez namáhania kolenných či panvových kĺbov. Práve preto je tento stroj vhodný aj pre ľudí, ktorí majú problémy s kolenami.

Celá séria strojov od tejto značky pracuje na princípe olejových tlmičov, ktoré pracujú ticho a plynule. Poskytujú vám stabilný odpor v celom rozsahu cvičenia. Tento posilňovací stroj má oceľovú konštrukciu, ktorá vás len tak nezradí a je vhodná pre každého človeka, ktorý potrebuje precvičiť svoje nohy. Minimálny odpor sú 4 kilogramy a maximálny 35 kilogramov.

Výhodou je aj špeciálna povrchová úprava, ktorý je odolná voči poškriabaniu a zničeniu. Pri cvičení sa tak nemusíte báť toho, že by ste svoj stroj pokazili či inak zničili. Široké a komfortné čalúnenie vám ponúka príjemné sedenie počas celého cvičenia. Držadlá na ruky sú vybavené mäkkou protišmykovou vrstvou, takže počas cvičenia sa vám nebude nič šmýkať. Odpor je zaistený hydraulickými tlmičmi. Stroj je vhodný na každodenné cvičenie

 

Viac info

Výhody

  • skvelý design

Nevýhody

  • malá funkcionalita

HYDRAULICLINE CPD800

Cena: 798.40 | nosnosť: 120 kg | hmotnosť: 49 kg | typ: na prsia |

HYDRAULICLINE CPD800

Smart hodnotenie
8

Chete mať krásnu vytvarovanú a najmä svalnatú hruď? Cvičenie prsných svalov nie je iba pre mužov, ale aj pre ženy. Ak neradi chodievate do fitness centier či posilňovní, určite stavte na posilňovač prsných svalov značky Hydraulicline, ktorý je vhodný na domáce používanie a bude sa vám určite hodiť.

Cvičenie doma nebolo nikdy komfortnejšie a lepšie! Značka Hydraulicline má pre vás posilňovač prsných svalov CPD800, ktorý dokáže skvelo vytvarovať hruď. Jednoducho naberiete svaly, spevníte celú hornú časť a budete sa cítiť konečne skvelo vo vašom vlastnom tele! Vysokokvalitný posilňovací stroj bude vašim každodenným pomocníkom, ktorý sa vám bude hodiť.

Posilňovací stroj Pec Dec Machine zo série strojov Hydraulic Line je súčasťou špeciálneho kruhového tréningu. Vyskúšajte aj vy kruhový tréning, ktorý vám dokáže vytvarovať postavu už o pár mesiacov. Či už chcete nabrať svalovú hmotu, schudnúť alebo si len udržať postavu, určite by vám posilňovací stroj prsných svalov nemal chýbať, pretože je to jeden z najlepších strojov, ktorý vám dokáže poradiť a pomôcť vo všetkom.

Stroj je vysokokvalitný a multifunkčný. Je navrhnutý tak, aby posilňovanie s ním bolo veľmi efektívne a mali ste z neho maximálny pôžitok. Necvičte už len úplne zbytočne a radšej majte výsledky! Práve s týmto strojom sa vám to určite podarí. Celé séria týchto strojov pracuje na princípe olejových tlmičov, ktoré poskytujú stabilný odpor v celom rozsahu cvičení.

Na tomto stroji si skvelo precvičíte vrchnú časť tela a to presnejšie prsné svaly, bicepsy, tricepsy a brušné svaly. Bez výrazného namáhania svalov skvelo precvičíte všetky časti vrchnej polovice tela a už o pár týždňov uvidíte rozdiel! Vďaka mäkkému čalúneniu sa vám bude na stroji skvelo sedieť či klasicky cvičiť. Protišmykový materiál zaručuje, že sa nebudete zo stroja šmýkať a vždy budete presne a skvelo na ňom usadení.

Stroj má pevnú konštrukciu, ktorá vás udrží a nemusíte sa báť pádu. Okrem toho je stroj aj odolný voči škrabancom či odlupovaniu, takže na ňom môžete bez problémov cvičiť a žiadne škrabance na ňom neuvidíte.

Vysoký štandard tohto stroja ponúka aj kvalitné sedadlo s veľkou opierkou, na ktorej sa dobre opriete a nebude vás nič tlačiť. Čalúnené opierky predlaktia a veľmi kvalitné protišmykové úchopy pre ruky sú vyrábané so špeciálnou gumovou vrstvou.

Viac info

Výhody

  • moderný design

Nevýhody

Body Craft F320

Cena: 308.40 | nosnosť: 450 kg | hmotnosť: 32 kg | typ: lavica |

Body Craft F320

Smart hodnotenie
8

Hľadáte lacnejšiu variantu posilňovacieho stroja, na ktorom môžete vykonávať niekoľko cvikov? Medzi tie základné patria napríklad posilňovacie veže, ktoré sú však vo vysokých cenových kategóriách. Ak však hľadáte lacnejší variant, ktorý vás toľko nebude stáť, radšej stavte na posilňovaciu lavicu, na ktorej budete môcť vykonávať hneď niekoľko desiatok cvikov.

Posilňovacie stroje bývajú veľmi ťažkým a drahým orieškom pre každého, kto sa snaží zariadiť si svoju vlastnú posilňovňu. Ak aj vy patríte k ľuďom, ktorí radšej cvičia doma, stavte na posilňovaciu lavicu Body Craft F320, na ktorej môžete precvičovať hneď niekoľko desiatok cvikov.

<img class="aligncenter size-full wp-image-3212" src="https://recenzuj.sk/wp-content/uploads/2017/02/Nastaviteľná-posilňovacia-lavica-Body-Craft-F320-side.jpg" alt="Nastaviteľná-posilňovacia-lavica-Body-Craft-F320-side" width="833" height="376" />

Výhodou tejto posilňovacej lavice je najmä to, že ju môžete mať za skvelú cenu, ktorá vás nebude až toľko bolieť. Hneď ďalšou výhodou sú aj desiatky cvikov, ktoré na nej môžete precvičovať. Je preto len na vás, čo si v daný deň zacvičíte. Posilňovacia lavica Body Cfrat F320 je profesionálnou lavicou, ktorá je vhodná na tie najzákladnejšie cviky s činkami či vzpieračskou tyčou.

Vďaka robustnému oceľovému rámu a pevnej konštrukcií bude na zemi pevne držať a udrží aj ťažšieho človeka, ktorý na nej bude chcieť cvičiť. Vďaka špeciálnej farbe Platinum Gray je chránená voči škrabancom či iným poškodeniam, ktoré by sa pri cvičení s činkami a inými ťažkými predmetmi mohli stať.

Posilňovacia lavica Doby Craft F320 disponuje aj 5 centimetrovým vysokým  polstrovaním, ktoré je pokryté špeciálnym polo-vinylovám materiálom. To vám zaručuje maximálny komfort počas cvičenia. Popri tom, ako budete lavicu používať vás nikdy nebude nič tlačiť či niekde bolieť. Vaše cvičenie si tak užijete na maximum.

Posilňovacia lavica má aj kolieska, vďaka ktorým ju budete môcť presúvať z miesta na miesto. Jednoduchá manipulácia s ňou sa vám bude páčiť a vždy si budete istí, že ju môžete presunúť inam, kde sa vám bude hodiť. Lavica patrí medzi špičku vo svojej kategórií. Má nosnosť neuveriteľných 450 kilogramov.

Výhodou je aj šesť polôh opierky, takže si ju budete môcť vždy dať tak, ako len vy potrebujete a nemusíte riešiť nič iné. Opierka má aj nízku hustotu a vďaka tomu je mäkšia, ako opierky na iných laviciach.

Viac info

Výhody

  • Dobrá nosnosť lavice

Nevýhody

Ako vybrať posilňovacie stroje?

Na začiatok by ste si mali ujasniť, čo vôbec doma potrebujete a čo nie. Je úplne zbytočné, aby ste doma mali stovky strojov, ktoré využijete raz či dvakrát do mesiaca. Ideálne je mať na začiatok pár činiek rôznych veľkostí, bežiaci pás či hrazdu.

Ako prvé vás určite napadne cena, za ktorú by ste mali kúpiť všetky stroje a náčinie. Hranica, po ktorú pôjdete je na vás, no určite sa snažte nájsť všetky stroje za výhodné ceny. Nezabúdajte však na to, že stroje musia byť kvalitné, aby zniesli vašu váhu, a aby ste ich po pár týždňoch používania nemuseli vrátiť na reklamovanie.

Ďalším parametrom je už spomínaná nosnosť. Nikdy ju nepodceňujte a radšej stavte na vyššiu nosnosť, ako by ste mali kupovať stroje, ktoré sú presne na vašu váhu.

Existuje niekoľko typov posilňovacích strojov, ktoré doma určite využijete a ktoré nie. V množstve modelov je však ťažké nájsť ten najkvalitnejší a najlepší produkt, ktorý je vhodná pre vás. Posilňovacie lavice patria medzi základné vybavenie, ktoré budete radi používať. Existuje ich však hneď niekoľko a to posilňovače brušných svalov, multifunkčné lavice alebo bench lavice. Z týchto by ste si mali vybrať podľa toho, čo budete cvičiť. Najlepšie však spravíte, ak stavíte na multifunkčné lavice, na ktorých budete môcť cvičiť úplne všetko.

Skvelou pomôckou na cvičenie doma sú aj trenažéry: rotopedy, cyklotrenažéry či steppery. Podľa toho, čo by vás najviac bavilo si vyberte ten model, ktorý je pre vás najvhodnejší. Radi sa bicyklujete? Určite stavte na cyklotrenažér.

Ďalej existujú aj obľúbené bežiace pásy. Jeden by nemal chýbať ani vám, pretože si tak môžete aj v nepeknom počasí za dobrej hudby zabehnúť niekoľko kilometrov. V zimnom období vďaka nemu ostanete v kondícií a vytvarujete si postavu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *