Najlepšie posilňovacie veže 2022 (test, recenzie) – ako si vybrať?

Ľudová voľba

ProfiGym C30
ProfiGym

ProfiGym C30

Smart hodnotenie

9.3

Cena: 382.50€

Najlepší produkt

inSPORTline ProfiGym C95
inSPORTline

inSPORTline ProfiGym C95

Smart hodnotenie

9.8

Cena: 889€

Pre náročných

Body Craft GX
Body Craft

Body Craft GX

Smart hodnotenie

9.8

Cena: 2€


Vďaka posilňovaniu si dokážete vaše telo posilniť a vybudovať si svalstvo, po ktorom ste vždy túžili. Ak patríte k ľuďom, ktorí radšej cvičia doma a fitness centrá im nie sú úplne najbližšie, spravte si malú miestnosť rovno pre seba, kde sa spotíte a vydáte zo seba všetko, čo môžete

Výber tej správnej posilňovacej veže je však niekedy náročný a kúpiť tú najlepšiu dá zabrať.

Posilňovacie veže patria medzi jednu z najdôležitejších športových potrieb, ktorú doma musíte mať, ak si chcete vybudovať dobrú svalovú hmotu cvičením doma. Každý veľmi dobre vie, že domáce cvičenie nie je nikdy také, ako v posilňovni aj kvôli tomu, že práve tam sú mnohé stroje, ktoré dopomáhajú rýchlejšej premene. Vďaka posilňovacej veži však budete mať aj doma profesionálny nástroj na cvičenie.

Najpredávanejšie na Heureka.sk

 

Najlepšie domáce veže

Obrázok Názov Cena Hodnotenie Nosnosť Hmotnosť závažia Určenie
Najlepší produkt
inSPORTline ProfiGym C95
inSPORTline ProfiGym C95 889€

120 kg 91 kg domáce
Ľudová voľba
ProfiGym C30
ProfiGym C30 382.50€

120 kg 45 kg domáce
inSPORTline ProfiGym C100 inSPORTline ProfiGym C100 949€

150 kg 75 kg domáce
inSPORTline ProfiGym C90 inSPORTline ProfiGym C90 729€

150 kg 45 kg domáce
inSPORTline Phanton inSPORTline Phanton 666.60€

150 kg 65 kg domáce
inSPORTline Cable Column CC200 inSPORTline Cable Column CC200 592.50€

180 kg 90 kg domáce

Najlepšie profesionálne veže

Obrázok Názov Cena Hodnotenie Nosnosť Hmotnosť závažia Určenie
Pre náročných
Body Craft GX
Body Craft GX 2€

180 kg 87 kg profesionálne
Body Craft Elite Body Craft Elite 3€

180 kg 180 kg profesionálne
inSPORTline Cable Column CC500 inSPORTline Cable Column CC500 1€

- 0 kg profesionálne

Ako si vybrať posilňovaciu vežu?

Ak hľadáte multifunkčný nástroj, na ktorom precvičíte celé telo a budete sa cítiť skvelo, určite stavte na posilňovaciu vežu, ktorá s vaším telom spraví zázraky. V jednom stroji sa ukrýva hneď niekoľko možností na rôzne druhy cvikov. Vďaka tomu máte za skvelú a rozumnú cenu hneď niekoľko posilňovacích vecí v jednom.

Recenzie posilňovacích strojov

Body Craft Elite

Cena: 3€ | Nosnosť: 180 kg | Hmotnosť závažia: 180 kg | Určenie: profesionálne |

Body Craft Elite

Smart hodnotenie
9.2

Veľkosť tejto posilňovacej veže nie je príliš veľká, no ani príliš malá. Skvelo sa na nej bude cvičiť ako žene, tak aj mužovi, ktorý má vyššiu váhu. Vďaka špeciálnej farbe, ktorou je pokrytá a nastriekaná je odolná voči škrabancom, ktoré by sa mohli vytvoriť pri cvičení.

Na posilňovacej vežy Body Craft Elite precvičíte celú telo a môžete robiť viac ako 100 rôznych cvikov. Efektívne tak precvičíte všetky časti tela ako sú ruky, nohy či chrbát. Táto veža je vhodná aj na tzv. veslovanie, ktoré je v poslednej dobe veľmi obľúbené.

Určite sa vám budú páčiť aj ďalšie prednosti ako sklolaminátové nylonové kladky s guličkovými ložiskami, vďaka ktorým si nastavíte vždy takú hmotnosť, akú potrebujete. Záťaž si môžete dať až na hmotnosť 180 kg, takže o to, že by ste si doma poriadne nezacvičili, sa báť nemusíte.

Okrem týchto všetkých vymožeností je posilňovacia veža aj veľmi príjemná na sedenie a cvičenie, pretože disponuje ortopedickou opierkou, ktorá vám poskytne skvelé uchytenie a oporu chrbta či bedier. Šírku opierky si môžete sami nadstaviť podľa toho, ako potrebujete. Rovnako tak aj sedák či sklon ramien. Nechýba ani držiak na fľašu, kde si budete môcť odložiť svoj šejker či klasickú fľašu.

Zaujímavosťou, ktorá nechýba ani na tejto veži je ABS systém. Tento systém sa nazýva aj aktívny systém vyrovnávania. Umožňuje človeku, ktorý cvičí posilňovať vždy odlišnými spôsobmi rôzne časti hornej polovice tela. Vďaka tomu budete mať vždy iné cviky, ktoré budete vykonávať a nikdy sa nedostanete do rovnakej rutiny, ktorá by vás nemusela baviť a kvôli ktorej by ste nemali výsledky, aké potrebujete.

Vďaka konštrukcií veže budete mať vždy vysokú stabilitu a nosnosť, takže na nej môže cvičiť doma naozaj úplne každý. Vďaka robustnej konštrukcií sa nebudete počas cvičenia musieť báť, že by ste sa prevrhli alebo by ste spadli spolu s vežou. Rám má veľkú odolnosť proti poškriabaniu či inému zničeniu, takže vám vydrží naozaj veľmi dlho a nebudete sa musieť báť, že by ste ju zničili po pár cvikoch.

Veža sa jednoducho prispôsobuje každému človeku, ktorý práve ide cvičiť. Možno na začiatok vyzerá veža veľmi prekombinovane, neľakajte sa. Jednoducho sa ovláda a prispôsobuje. Všetko budete mať hotové za pár minút. Pri veži si môžete nastaviť 10 rôznych polôh protismerných kladiek, 8 rôznych polôh nastavenia tlakového ramen, 7 polôh opierky a 3 polohy nastavenia sedadla.

Viac info

Výhody

  • pekný dizajn
  • robustná konštrukcia
  • systém ABS

Nevýhody

  • zle nastaviteľná chrbtová opierka

inSPORTline Phanton

Cena: 666.60€ | Nosnosť: 150 kg | Hmotnosť závažia: 65 kg | Určenie: domáce |

inSPORTline Phanton

Smart hodnotenie
7

Ľudia, ktorí sa pohybujú už nejakú dobu vo svete fitness veľmi dobre vedia, že posilňovacia veža je základ dobrého fitness centra alebo posilňovne. Ak si doma zariaďujete aj vy malé fitko, nemal by vám tam tento stroj chýbať. Vďaka jeho multifunkčnosti by ste sa nemali báť ani vyššej ceny, za ktorú sa väčšina týchto strojov predáva.

Posilňovacia veža je základom dobrého tréningu. Vďaka jej multifunkčnosti precvičíte na tomto stroji úplne celé telo od hlavy až po päta a nebudete sa musieť báť, že by ste potrebovali ešte nejaké iné doplnkové stroje. Práve kvalitná posilňovacia veža je najlepšou investíciou, ktorú môžete urobiť.

Dnes je už veľmi ťažké nájsť kvalitnú posilňovaciu vežu, no medzi tie najlepšie patrí práve posilňovacia veža inSPORTline Phanton. Tá vám ponúka za príjemnú cenu mnohé funkcie, ktoré sa vám budú určite páčiť.

Malé priestory neboli nikdy lepšie využité, ako s touto posilňovacou vežou. Je revolučná najmä z konštrukčného hľadiska, no nielen z toho. Máte radi kreatívne cvičenie a od každodenného tréningu očakávate vždy niečo viac? Práve pre vás je táto veža, ktorá vám ponúka nespočetné množstvo cvikov, ktoré na nej môžete cvičiť. Pre stepper, bench, hornú a dolnú kladku je vstavanú elektronický počítač cvikov. Horizontálne a vertikálne si môžete nastaviť sedadlo, ktoré je veľmi pohodlné a ergonomicky tvarované, takže ani po dlhom sedení na ňom vás nič nebude bolieť. Práve to je základom mnohých, najnovších posilňovacích veží. Komfort je vždy na prvom mieste, aj pri cvičení.

Vďaka jej robustnej no veľmi úspornej konštrukcií, ktorá sa zmestí aj do menších priestorov je vhodná pre všetkých nadšencov fitness. Či už cvičíte krátko alebo dlhšie, vždy na nej môžete precvičovať niečo nové alebo iné. Anatomicky vytvarovaná a nastaviteľná opierka chrbta je zo syntetickej kože, takže sa o ňu môžete pohodlne oprieť a bude sa vám sedieť pohodlne. Ponúka vám aj tri polohy stredovej časti.

Posilňovacia veža inSPORTline Phanton je natretá špeciálnou farbou, ktorá je odolná voči oškretiu či odlupovaniu. Nemusíte sa potom báť, že by sa jej niečo stalo pri cvičení alebo pri používaní činiek.

Viac info

Výhody

  • cena

Nevýhody

inSPORTline Cable Column CC200

Cena: 592.50€ | Nosnosť: 180 kg | Hmotnosť závažia: 90 kg | Určenie: domáce |

inSPORTline Cable Column CC200

Smart hodnotenie
7

Cvičenie v posilňovni a vo fitness centrách môže byť skvelé, no pre mnohých to nemusí byť to najlepšie. Či už z časovej alebo finančnej stránky. Najlepšou voľbou je mať doma vlastnú, menšiu posilňovňu, v ktorej budete mať tie základné pomôcky na precvičenie celého tela.

Práve najlepším strojom, ktorý by vám nesmel doma chýbať je posilňovací stojan inSPORTline Cable Column CC200, ktorý vám ponúka precvičenie a posilňovanie všetkých častí vášho tela. Nekupujte si zbytočne plno činiek a radšej stavte na jeden stojan, ktorý vám ponúkne úplne všetko v jednom.

Posilňovací stojan inSPORTline Cable Column CC200 patrí medzi multifunkčné stojany najvyššej kvality. Skvelá cena, ktorá sa vyrovná vlastnostiam tohto produktu je na svojom mieste. Vhodný je najmä na domáce použitie, takže ak máte doma menšiu posilňovňu, určite by vám tam nemal chýbať.

Výhodou tohto stojanu je aj jeho vysoká odolnosť voči zničeniu a poškriabaniu, takže sa pri cvičení oň nemusíte vôbec báť. Posilňovací stojan inSPORTline Cable Column CC200 vám ponúka viac ako 100 rôznych kombinácií cvikov a spôsobov precvičovania celého tela. Štandardne môžete využiť kladky pre posilňovanie rúk – bicepsov a tricepsov. Okrem toho môžete využiť aj kladku, na ktorej môžete cvičiť. Nezabúdajte ani na hrazdu, na ktorej môžete cvičiť klasické a základné cviky.

Ďalšou výhodou, ktorá nesmie chýbať tejto veži je aj ľubovoľné nastavenie výšky, takže ju môžu používať aj vyšší a aj nižší ľudia, ktorí ju budú používať. Nemusíte mať teda strach, ak by ste boli nižší alebo práve naopak vyšší. Záťaž si jednoducho môžete nastaviť až na hmotnosť 45 kilogramov na každej strane. Práve vďaka tomu precvičíte celé telo a to naozaj poriadne.

Medzi ďalšie prednosti patria napríklad protišmykové madlá alebo nylonové kladky. Vďaka týmto vymoženostiam sa vám bude skvelo cvičiť a nikdy sa nebudete cítiť nekomfortne. V kombinácií s oceľovými lankami je tak posilňovací stojan pri cvičení tichý a plynulý. Posilňovací stojan inSPORTline Cable Column CC200 patrí medzi tie najlepšie vo svojej kategórií.

Posilňovací stojan inSPORTline Cable Column CC200 má aj vysokú stabilitu práve vďaka svojej konštrukcií. Tá je stredne veľká, nie je ani príliš robustná, no ani príliš malá. Práve vďaka tomu sa bude hodiť aj do menšej miestnosti, v ktorej potrebujete ušetriť viac miesta.

 

Viac info

Výhody

  • multifunkčnosť
  • cena

Nevýhody

  • nič

inSPORTline Cable Column CC500

Cena: 1€ | Hmotnosť závažia: 0 kg | Určenie: profesionálne |

inSPORTline Cable Column CC500

Smart hodnotenie
7

Výhody

  • Multifunkčnosť
  • Nostnosť

Nevýhody

Pri výbere posilňovacej veže by ste sa mali riadiť niekoľkými dôležitými bodmi, ktoré by mala spĺňať:

  1. Záruka, ktorá bude dostačujúca. Posilňovacia veža je síce z dostatočne tvrdého materiálu, ktorý by vám mohol vydržať dlho, no záruka na niekoľko rokov je vždy výhodou a istotou.
  2. Maximálna záťaž je druhou podmienkou. Vždy sa pozerajte na nosnosť posilňovacej veže, aby ste vedeli, či vám bude stačiť, alebo sa pozriete po ďalšej, ktorá toho unesie omnoho viac.
  3. Cena je rovnako dôležitá. Hľadajte na niekoľkých internetových obchodoch a určite nájdete skvelú cenu, za ktorú by ste mohli svoju vežu nájsť.

Keď máte vybranú vežu, určite si všimnite aj rozmery, ktoré má a pripočítajte pár metrov z každej strany. Ak sa vám do miestnosti, ktorú chcete mať výhradne na cvičenie nezmestí, vyberte si inú, ktorá bude mať menšie rozmery. Pred nákupom si aj rozmyslite to, či chcete posilňovať iba hornú časť tela alebo aj nohy. Je to z toho dôvodu, že posilňovacie veže sa líšia jedna od druhej a každá je vhodná na niečo iné. Pozorne čítajte informácie, ktoré sú napísané pri veži, aby ste boli vždy dostatočne informovaní o tom, aký výrobok kupujete.

Keď si vyberiete kombináciu cvikov, aké chcete cvičiť na posilňovacej veži, hneď potom sa zamerajte na už spomínanú veľkosť a to, čo sa vám zmestí domov. Ďalej hľaďte určite na cenu, servis a montáž a záruku, ktorá je takisto dôležitá. Posilňovacie veže nepatria medzi najlacnejší výrobok, a preto ak sa jej niečo stane, reklamácia je prvoradá.

Ukážky cvikov na veži

Zdroje

Recenzie píšeme na základe našich vlastných skúseností alebo na základe skúseností zákazníkov ktorý si dané produkty zakúpili.

  1. https://posilnovacie-veze.heureka.sk/
  2. https://en.wikipedia.org/wiki/Power_tower_(exercise)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *