Najlepšie rúry na pečenie – Ako vybrať?

Ľudová voľba

Electrolux EZB3400AOX
Electrolux

Electrolux EZB3400AOX

Smart hodnotenie

9.5

Cena: 47.59€

Najlepší produkt

Gorenje BO 637E21XG
Gorenje

Gorenje BO 637E21XG

Smart hodnotenie

9.6

Cena: 304.50€

Pre náročných

Bosch HBG 6750S1
Bosch

Bosch HBG 6750S1

Smart hodnotenie

9.3

Cena: 706.00€

Pri výbere novej rúry do vašej kuchyne si berie túto zodpovednosť na starosti väčšinou žena. Predsa len, ženské pohlavie sa v klasickej domácnosti točí okolo sporáku a rúrky omnoho viac ako to mužské, a preto by mal tento spotrebič vyhovovať najmä žene. Pri výbere tej najlepšej rúry by ste mali prihliadať na niekoľko dôležitých faktorov.

Najlepšie rúry podľa hodnotení na Heureke

Najlepšie vstavané rúry

Väčšina rúr je v kuchyniach zabudovaná. Práve kvôli zabudovanosti vyzerá rúra omnoho lepšie a štýlovejšie v celej kuchyni. Okrem toho, že sa vám bude do kuchyne lepšie hodiť, skvelou výhodou je aj to, že je ostatok zakrytý a vy sa tak nemusíte báť, že by sa vám výzor rúry nepáčil, ale jej funkcie áno.

Obrázok Názov Cena Hodnotenie Typ Maximálny príkon Energetická trieda
Najlepší produkt
Gorenje BO 637E21XG
Gorenje BO 637E21XG 304.50€

vstavaná 3.3 kW A
Ľudová voľba
Electrolux EZB3400AOX
Electrolux EZB3400AOX 47.59€

vstavaná 2.5 kW A
Pre náročných
Bosch HBG 6750S1
Bosch HBG 6750S1 706.00€

vstavaná 3.65 kW A+
Gorenje BO 635E20X Gorenje BO 635E20X 239.00€

vstavaná 2.7 kW A
Whirlpool AKP 295 JA Whirlpool AKP 295 JA 47.59€

vstavaná 3.2 kW A

Najlepšie voľne stojace rúry

Obrázok Názov Cena Hodnotenie Typ
TKG OT 1031 RCR TKG OT 1031 RCR 91.85€

voľne stojaca

Recenzie rúr na pečenie

Gorenje BO 637E21XG

Cena: 304.50€ | Typ: vstavaná | Maximálny príkon: 3.3 kW | Energetická trieda: A |

Gorenje BO 637E21XG

Smart hodnotenie
9.6

Rúra na pečenie je neskutočne veľké množstvo. Nie všetky sú úplne dobré, nie všetky splnia vaše očakávania, no značka Gorenje je jedna z tých najlepších, ktorá vám poskytne všetko, čo potrebujete v oblasti pečenia.

Rúra Gorenje BO 637E21 XG patrí medzi vstavené rúry a radí sa do energetickej skupiny A. Práve vďaka tomu vám aj pri dlhšom pečení zaručí nízku spotrebu energie a ušetrí vám náklady na energie. Jej cena je vzhľadom na kvalitu naozaj veľmi príjemná a nemusíte do nej investovať až tak veľa.

Objem rúry Gorenje BO 637E21 XG je 67 litrov, čím sa zaraďuje medzi stredne veľké rúry, v ktorých upečiete naraz aj dva či tri plechy nejakých koláčov či mäsa. Nechýbajú ani teleskopické výsuvy či HomeMADE tvar, ktorý vychádza z tvaru kamennej pece. Práve na tomto dizajne značka Gorenje veľmi rada stavia. Čím viac sa rúry podobajú na tie, ktoré vidia vo filmoch či reštauráciách, tým viac sa im páčia a kupujú ich.

Nielen technické detaily, ale aj dizajn je veľmi dôležitý pri takmer každom výrobku, ktorý sa predáva. Rovnako na tom sú aj rúry. Ak teda hľadáte naozaj štýlovú rúru, ktorá bude vyzerať skvelo, určite stavte na Gorenje BO 637E21 XG. Okrem skvelého výkonu vás poteší aj krásnym dizajnom, do ktorého ju výrobcovia odeli.

Vrátime sa ešte späť k názvu HomeMade tvar a skúsime vám ho priblížiť. Tradičný a klenutý tvar rúr Gorenje je naozaj jedinečný a užitočný. Inšpirovaný je tradičnými kamennými pecami, ktoré sa používali pred stovkami rokov a ešte dnes ich môžete vidieť v niekoľkých reštauráciách. Práve vďaka tomu sa približuje Gorenje k tým najlepším značkám, ktoré ponúkajú rúry. Horúci vzduch v takto klenutej rúre skvelo cirkuluje a udrží sa v nej dlhšie. Rovnomerne prúdi okolo jedla, ktoré práve pečiete a či už je na spodku alebo navrchu, bude upečené zo všetkých strán rovnako.

Výsledky pečenia takisto nie sú na zahodenie. Mäso bude šťavnaté, chrumkavé zvonku a mäkké vnútri. Rovnako je táto rúra stavaná aj na pečenie sladkých dobrôt, ktoré určite radi pečiete aj vy. Dôležitý je ak typ smaltu a jeho kvalita. Pre správny chod musia byť vysokokvalitné. Silver Matte je vysoko odolný a pevný materiál, ktorý znesie aj to najvyššie teplo, ktoré v rúre budete mať. Trojnásobný náter interiáru podporuje aj tepelný reflex a poskytuje izoláciu, aká tu ešte nebola. Vďaka izolácií vám už žiadne teplo z rúry neunikne.

O ľahkú a bezpečnú manipuláciu s horúcimi plechmi či inými nádobami, ktoré vkladáte do rúry sa vám postarajú teleskopické lišty. Už nikdy viac sa nepopálite či inak si neublížite pri vyberaní plechov z rúry.

Vďaka veľkosti a objemu rúry do nej zmestíte naozaj úplne všetko a naraz môžete piecť hneď niekoľko plných plechov. Vyberať si môžete aj z mnohých funkcií a programov, pri ktorých upečiete daný druh jedla omnoho rýchlejšie. Nájdete tu napríklad program na grilovanie s názvom „Perfect Grill“, spodné a horné pečenie, pečenie s ventilátorom, vďaka ktorému budete mať teplo rozfúkané do celej rúry, infra gril či mnohé iné funkcie, vďaka ktorým bude vaše jedlo to najchutnejšie!

Viac info

Výhody

  • Veľký priestor na pečenie niekoľkých plechov naraz
  • Ľahká manipulácia s plechmi vďaka teleskopickým lištám

Nevýhody

  • Nemá funkciu otočného grilu ani pary

Electrolux EZB3400AOX

Cena: 47.59€ | Typ: vstavaná | Maximálny príkon: 2.5 kW | Energetická trieda: A |

Electrolux EZB3400AOX

Smart hodnotenie
9.5

Mať nerezovú rúru v domácnosti je niekedy naozaj veľký luxus. Ľudia, ktorí sa chcú odlišovať či majú luxusnú kuchyňu, do ktorej sa im hodí práve rúra z tohto materiálu by na ňu určite mali staviť. Okrem skvelého dizajnu disponuje aj vysokým výkonom, vďaka ktorému sa z pečenia stane zážitok.

Vyberáte vstavanú rúru a hľadáte takú, ktorá bude svojim dizajnom a výkonom za skvelú cenu? Značka Electrolux je pre vás ako stvorená. Jej rúra Electrolux ZB3400AOX ponúka komfort pri pečení a krásny nerezový dizajn, z ktorého budete nadšení.

Electrolux ZB3400AOX je vstavená rúra z nerezovej ocele, ktorá má špeciálnu povrchovú úpravu, vďaka ktorej sa nemusíte báť nepekných odtlačkov prstov či iných špín, ktoré by sa mohli jednoducho usadiť na povrchu. Ak by sa však niečo také stalo, je veľmi ľahko čistiteľná.

Rúra patrí do energetickej triedy A vďaka šetrnému pečeniu. V porovnaní s ostatnými rúrami za rovnakú cenu je práve táto na prvom mieste. Objem rúry Electrolux B3400AOX je 60 litrov, takže do nej pohodlne zmestíte až tri plechy, ktoré sa rovnomerne upečú. Ponúka vám osem programov, medzi ktorými si nájdete svoj obľúbený, alebo ten, ktorý práve potrebujete. Patrí medzi ne napríklad horný či spodný ohrev, pečenie pomocou ventilátoru alebo gril. Všetky tieto programy pracujú perfektne s nulovým únikom tepla. O to sa postará najmä kvalitná izolácia na dvierkach.

Jednoduché ovládanie sa vám bude určite páčiť a vďaka nemu dostane pečenie úplne inú dimenziu. K nadštandarným funkciám patrí napríklad funkcia minútka, ktorá vám pomôže lepšie koordinovať prípravu obľúbených jedál. Môžete si nastaviť dobu trvania pečenia. Keď táto doba skončí, budete informovaní signálom, že sa rúra vypne. Ak jedlo ešte nebude hotové, program môžete predĺžiť. Rúru ovládate pomocou dvoch otočných, väčších gombíkov a LED displeja, kde sa vám zobrazí daný program. Keď je rúra vypnutá, na displeji sa zobrazí čas.

Efektné osvetlenie sa vám takisto dostane pod kožu. Aby ste videli jedlo čo najlepšie, popri tom ako sa pečie, stačí sa pozrieť cez dvierka a netreba rúru ani zbytočne otvárať. V rúre Electrolux ZB3400AOX nechýba ani chladiaci ventilátor, ktorý znižuje teplotu vnútorných komponentov a tým zvyšuje už životnosť. Rúra vám preto vyzdrží naozaj veľmi dlho. Súčasťou balenia je aj jeden smaltovaný plech pre zachytávanie mastnosti a chrómový rošt na grilovanie.

Vďaka funkcií grilovania si môžete pripraviť jedlo ako na grile. Teplotu si nastavujete sami, vzhľadom na program, ktorý si zadáte. Výborným programom je aj teplovzdušné pečenie, vďaka ktorému bude rúra piecť s nižšou teplotou, no pritom sa jedno upečie perfektne a za omnoho kratší čas. Vďaka displeju a osvetleniu vo vnútri rúry máte vždy prehľad o tom, čo sa vo vnútri deje.

Viac info

Výhody

  • LED displej, na ktorom uvidíte zvolený program a teplotu
  • výkonný gril, s ktorým si pripravíte všetko ako v reštaurácií
  • nerezový dizajn, ktorý si zamilujete

Nevýhody

  • nemá detskú poistku

Gorenje BO 635E20X

Cena: 239.00€ | Typ: vstavaná | Maximálny príkon: 2.7 kW | Energetická trieda: A |

Gorenje BO 635E20X

Smart hodnotenie
9.2

Už len pohľad na nerezový materiál vo vás môže evokovať, že táto rúra bude naozaj jednotkou medzi ostatnými rúrami. Jednoduchý dizajn v spojení s materiálom patrí medzi tie najkrajšie. Pomer ceny a kvality je tu naozaj v dobrej rovine, takže sa nemusíte obávať, že by ste zbytočne preplácali viac.

Multifunkčná vstavaná rúra Gorenje Essential BO635E20X sa radí do energetickej triedy A. Je to hneď z niekoľkých dôvodov. Jedným z nich je kvalitné tesnenie na dvierkach, ktoré udržuje teplo vo vnútri rúry a máte tak nulový únik tepla. Hneď druhým dôvodom je cirkulácia teplého vzduchu, ktorý sa udržiava omnoho dlhšie v rúre. Ak použijete ešte teplovzdušné pečenie, zaručujeme vám, že vďaka tejto rúre budete piecť skoro každý deň. Rýchle, jednoduché a najmä chutné jedlo, ktoré vám z nej vyjde budete milovať.

Značka Gorenje vytvára svoje rúry v dizajne HomeMade, čo znamená že tvar sa veľmi podobá peciam, ktoré sa používali v minulosti. Práve mnohí ľudia majú radi takýto dizajn a štýl, ktorý pripomína pec. Klenutý tvar je jedným z mnohých užitočných a štýlových riešení, na ktoré sa značka spolieha. Vďaka klenbe, ktorú majú rúry značky Gorenje bude horúci vzduch cirkulovať okolo jedla pravidelne, a preto sa nestane, že by ste mali jedlo z jednej strany upečené a z druhej nie. Rovnako to je aj pri pečení dvoch a viacerých plechov. Horný plech bude na rovnakej úrovni pečenia ako ten spodný.

Kvalita a typ smaltu, ktorý je použitý v rúre vás naozaj očarí. Silver Matter je vysoko odolný a pevný materiál, ktorý znesie tak extrémne teploty, ktoré by ste si nevedeli predstaviť. Môže to byť až neskutočných 500 stupňov Celzia. Nemusíte sa preto báť o komponenty, ktoré boli použité a sú vo vnútri rúry. Pri pečení sa im naozaj nič nestane. Trojnásobný náter interiéru zas podporuje tepelný reflex a poskytuje dostatočnú izoláciu. Práve vďaka tomu budete mať interiér rúry vždy bezpečný a najmä sterilný bez rôznych baktérií.

Skoro všetky rúry, ktoré ponúka značka Gorenje sú typické tým, že majú teleskopické lišty. Tie sú veľmi jednoducho vysúvateľné a umožňujú vám tak ľahkú a bezpečnú manipuláciu s horúcimi plechmi či inými nádobami, ktoré používate pri pečení. Už sa vám nikdy nestane, že by ste sa opálili. Teleskopické lišty môžete vysúvať na troch úrovniach, vďaka čomu si nastavíte výšku, na ktorej chcete piecť.

Nerezové prevedenie, v ktorom rúru kúpite by sa vám mohlo zdať ťažké na čistenie, no nie je tomu vôbec tak. Kvôli poťahu, ktorý na nerezi je, už nikdy nebudete mať nepekné odtlačky či inú špinu na povrchu. Ak by sa niečo také aj stalo, dá sa rúra rýchlo a jednoducho vyčistiť.

Viac info

Výhody

  • Štýlový nerezový dizajn
  • Izolácia, ktorá neprepustí teplo
  • Odolná nerez voči usadeninám, odtlačkom a špine

Nevýhody

  • Nemá otočný gril
  • Vo funkciách nenájdete mikrovlnné ohrievanie či pečenie s parou

Whirlpool AKP 295 JA

Cena: 47.59€ | Typ: vstavaná | Maximálny príkon: 3.2 kW | Energetická trieda: A |

Whirlpool AKP 295 JA

Smart hodnotenie
8.5

Rúra Whirlpool AKP 288 JA patrí medzi radu rúr, ktoré značka vymyslela pre ľudí, ktorí majú svoju kuchyňu zariadenú naozaj štýlovo a dizajnovo. Rúra sa svojím dizajnom veľmi podobá na pece, v ktorých ešte dodnes v reštauráciách pečú rôzne pokrmy ako napríklad pizzu. Ak aj vás uchvátil tento dizajn a máte radi podobné štýly, určite by ste mali porozmýšľať nad jej kúpou.

Nie je tajomstvom, že značka Whirlpool rada vyrába produkty, ktoré sa hodia do kuchyne úplne každému. Či už máte modernú kuchyňu, kde sa vám bude hodiť tmavšia sklenená rúra alebo ste si ju zariadili do retro štýlu, všetky výrobky, ktoré potrebujete v sortimente tejto značky rýchlo a spoľahlivo nájdete.

Whirlpool AKP 288 JA je rúra, ktorá je vstavaná. Výhodou týchto rúr je aj to, že im vidno iba prednú časť a o ostatné sa starať nemusíte. Predné dvierka sú bielej až jemne vanilkovej farby, ktoré sa vám určite zapáčia. Čistenia sa báť nemusíte, pretože povrch sa len tak ľahko nezašpiní a ak sa také niečo stane, stačí vziať mokrú handru a raz či dvakrát prejsť po šmuhe. Tá zmizne akoby zázrakom.

Rúra je teplovzdušná a patrí do energetickej skupiny A, takže vám ušetrí dostatok financií. Vďaka dvierka, ktoré sú so skvelým tesnením, vám neujde už ani trochu tepla a budete môcť tak piecť na plné obrátky. Rúra má výhodu aj v tom, že má chladiacu funkciu. Tá vám poskytne dlhú životnosť všetkého materiálu, ktorý bol použitý vo vnútri rúry a dvierka vás nikdy nepopália.

Rúra nemá displej, no za to máte mechanický časovač, vďaka ktorému si vždy zadáte presný čas, počas ktorého chcete piecť. Nikdy vás tak neprekvapí zhorený koláč alebo mäso, ktoré budú nepríjemne páchnuť na celý dom. Teplotu si zadávate vy a to v rozmedzí od 30 do 250 stupňov Celzia. Rúra je výkonná a upečie vám jedlo už za pár minút.

Whirlpool AKP 288 JA vám ponúka dve úrovne pečenia, statický horný aj dolný ohrev, gril či teplovzdušný ohrev. Vďaka statickému hornému a dolnému ohrevu budete mať vždy všetko jedlo správne upečené a nestane sa, že by ste mali jedno jedlo spálené a druhé neupečené. O to sa nepostará však iba táto funkcia, ale aj teplovzdušná funkcia, ktorá sa svoju činnosť používa ventilátor. Ten teplo prefúka do celej rúry, takže sa dostane úplne všade. Všetko si riadite vy sami a máte to aj pod kontrolou.

Určite a vám bude páčiť aj typ dverí, ktorý je presklenený. Takto budete vždy vidieť, čo sa vo vnútri rúry deje, či vám niečo neprihára alebo sa cesto naozaj dvíha, ako bolo napísané v postupe.

Vnútorný objem rúry je len 56 litrov, takže v nej viac ako dva plechy neupečiete. Práve kvôli tomuto parametru sa rúra Whirlpool AKP 288 JA bude hodiť skôr do menších domácností, ktoré si poradia aj s menším spotrebičom. Rúra disponuje s ôsmymi základnými funkciami, ktoré vám budú bohato stačiť pre klasické pečenie.

Viac info

Výhody

  • Osem základných funkcií
  • Chladič dvierok

Nevýhody

  • Rúra je dosť malá
  • Nemá displej

Ako vybrať správnu rúru?

Výber správnej rúry je niekedy pomerne ťažký. Dôležitý nie je ani tak vzhľad, ktorý sme si už spomínali, pretože rúry bývajú väčšinou zabudované a jediné čo vidíte je jej predok. Asi v žiadnej kuchyni rúra nechýba, a tak je jej absencia nemožná. Čo by ste mali zvažovať ako prvé pri kúpe?

Vstavaná alebo kombinovaná

Na začiatku pri výbere by ste sa mali rozhodnúť, či budete chcieť rúru vstavajú alebo kombinovanú so sporákom. Nezabúdajte ani na prívod energie. Preferujete elektrické alebo skôr plynové? Tie najnovšie rúry nájdete v elektrickom zastúpení.

Veľkosť

Veľkosť rúry je ďalšia vec, na ktorú by ste mali brať ohľad. Ak ste väčšia rodina, kupujte si väčšiu rúru. Ak patríte medzi menšie rodiny, postačí vám aj menšia rúra, s ktorou si pokojne vystačíte.

Rúre by nemali chýbať rôzne funkcie ako sú gril, pečenie na pare či pečenie s ventilátorom. Práve vďaka ventilátoru budete mať jedlo šťavnatejšie a omnoho chutnejšie. Okrem toho vám zabezpečí aj rýchlejší ohrev v rúre a takisto aj pečenie.

TIP: ak chcete spraviť naozaj chutné a chrumnkavé hranolky tak tie spravíte jedine vo fritéze.

Ďalšie funkcie sú napríklad rozmrazovanie, signalizácia veľkej teploty dvierok či teleskopický výsuv, ktorý zlepšuje manipuláciu s plechom. Niektoré najnovšie typy rúr majú aj samočistenie. To vám pomôže pri ťažkom čistení.

Typy pečenia si môžete vyberať zo širokého spektra funkcií. Sú to napríklad horúcovzdušné pečenie, grilovanie či parná rúra. Niektorí výrobcovia si dávajú záležať aj na tepelnej ochrane rúry, ktorá vás ochráni pred popálením. Osvetlenie by malo byť samozrejmosťou už pri každej rúre a rovnako je to aj s termostatom či prednastaviteľnými programami.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *